Enthousiastelingen

Heleen van den Houten Evenwicht
Training en Coaching

Het is heerlijk om samen te werken met Lianne Nap. Zij heeft haar zaken goed voor elkaar en heeft een brede kennis op het vakgebied. Zij draagt de tolken een warm hard toe. Samen vullen wij elkaar aan en hebben veel plezier tijdens de trainingen. Daarbij is doen wat er nodig is én kennis overbrengen een prettige basis. Lianne heeft een heldere visie als het gaat om het beroep tolk. In haar trainingen is zij duidelijk en tegelijk verbindend en ondersteunend. Ze weet de theorie op een speelse en interactieve manier met de praktijk te verbinden. Dat maakt de training gedegen en tegelijkertijd speels. Er wordt op een prettige manier geleerd, ervaren en er wordt ook veel gelachen.

Sandra Markies

Tolk NGT

Een nascholing vinden die aansluit bij mijn ervaringen en behoeftes valt soms niet mee. Niet dat ik door 27 jaar tolk-zijn alles al weet, maar een beetje kritisch over het aanbod van nascholingen ben ik wel. Des te fijner vond ik de nascholing 'Het Ethisch Drieluik'. Lianne nam mij mee in haar expertise van het kijken naar jezelf, wat je doet als tolk en welke keuzes je maakt. Iedere bijeenkomst smaakte naar meer, de tijd vloog voorbij! Dat was soms echt heel jammer.

Marcia Zaal
Tolk NGT

Een nascholing bij Lianne volgen is zeer inspirerend en leerzaam. De lesvormen zijn prikkelend en divers; -zodat ik mij bleef verdiepen in mijn werk als tolk en mij als persoon. Ik zou zo weer een vervolg willen doen.

"Deze cursus is echt aan te raden, voor iedereen die dieper wil nadenken over al die kleine en grote dingen die je in een tolksituatie meemaakt en wat je daar mee doet en zou kunnen doen. Door de kleine groep en de prettige leiding van Lianne kan je in een open sfeer kritisch naar je denken, voelen en handelen kijken.

Via de aangeboden methode kan je op situaties reflecteren op een manier die laat zien waarom de ene situatie voor jou zwaar is en een andere niet. Met een variatie aan werkvormen en goede gesprekken heb ik in de afgelopen middagen heel veel geleerd, over mijn werk en over mijzelf. Echt een aanrader, (juist) ook voor tolken die al jaren werkzaam zijn!"

Dennis Hoogeveen,
Dove Tolk

Ik geef niet alleen nascholingen, ik volg ze ook! Als Dove tolk moet ik me blijven ontwikkelen binnen mijn vak. Heel veel nascholingen die nu worden aangeboden passen helaas niet bij mij. Daarom vind ik het leuk om iets te vertellen over de bijzonder interessante nascholing die ik bij Lianne Nap heb gevolgd over het Demand Control Schema.

In drie lessen heb ik met ongeveer 10 andere collega-tolken gewerkt aan het reflecteren op mijn beslissingen binnen een tolksituatie. Hoe heb ik deze beslissingen (niet per se vertaaltechnische!) genomen? Door het toepassen van het DCS heb ik nu ontdekt dat mijn doofzijn, kennis van de dovenwereld en kennis van veel andere gebarentalen invloed heeft op mijn beslissingen. Niet dat mijn beslissingen goed of fout zijn geweest, maar ik ben me er meer van bewust. Daarnaast spelen externe factoren ook een rol en dan is het goed om je daar beter van bewust te zijn.

Mirtro Boog
Tolk
NGT

Het supervisietraject heeft mij nieuwe inzichten gebracht over mijzelf. Ik begrijp nu beter waarom ik sommige beslissingen neem, of juist niet neem. Ik heb door het traject o.a. ontdekt welke waarden voor mij belangrijk zijn en dat die waarden beïnvloeden wie ik ben en wat ik denk en voel. Deze waarden kunnen mij ook belemmeren in een tolksituatie of botsen met de waarden van anderen. Het bewustzijn daarvan geeft mij meer duidelijkheid.

Soms heb ik tolkopdrachten die na afloop in mijn hoofd blijven hangen. Ik denk dan na over waarom het ging zoals het ging, of ik denk na over mijn handelen en of ik iets anders had moeten of kunnen doen. Dankzij het supervisietraject weet ik hoe ik kan leren van elke ervaring. Ik kan beter reflecteren en verwacht daarmee mezelf te kunnen verbeteren als professional. Lianne geeft veel ruimte om na te denken en te ontwikkelen. Ze is een fijn en rustig persoon bij wie ik mezelf kon zijn en waar mijn leerproces belangrijk was. Met verschillende manieren van werken zijn we tot mooie dingen gekomen. Ik kan het iedereen aanraden.